Mitropolit Amfilohije: Crnogorska vlast je počinila TRI velika greha

Intervju

Mitropolit Amfilohije – foto: „Medija centar Beograd

U svim hramovima Mitropolije crnogorsko-primorske jutros je liturgijski proslavljen Božić, a centralnu Liturgiju u sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici služio je Arhiepiskop cetinjski, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je u besedi nakon liturgije poručio da je crnogorska vlast počinila više grehova od kojih su tri najizraženija: stvaranje lažne crkve, priznanje lažne države na Kosovu i uvođenje sankcija Rusiji.

Crnogorska vlast, kako je rekao, ne priznaje obnovljenu Cetinjsku bogosloviju iako je ona već iznedrila više od 20 generacija bogoslova.

– Sad stvaraju i svoje crkve. Možete misliti koji je to stid i sram za Crnu Goru, za Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog, da bezbožnici i prodane duše stvaraju neke svoje crkve. Stid i sram je što oni danas izmišljaju nekakvu svoju autofekalnu crkvu, da oprosti ova svetinja. Od otpadaka crkovnih prave crkvu, od onih koji ne služe Bogu Hristu nego sebi i svojim interesima. To je stid i sram današnje Crne Gore, odnosno onih koji su na vlasti – kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

On se osvrnuo i na najavu vlasti da će, kako on tvrdi, otimati crkvene hramove sagrađene pre 1920. godine rekavši da je to “još jedno bezumlje“.

Prema njegovim rečima, veliki je greh i odricanje crnogorske vlasti od Kosova i Metohije i predavanje Metohije, za čije oslobođenje su poginuli mnogi Crnogorci, “u ruke onih koji su stid i stram za časni albanski narod – razbojnicima i enverhodžistima“.

– To je stid i sram vlasti, a ne Crne Gore, jer Crna Gora to ne prihvata – poručio je mitropolit Amfilohije.

Treći greh, prema njegovim rečima, je uvođenje sankcija Rusiji.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Mitropolit Amfilohije: Crnogorska vlast je počinila TRI velika greha"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.