Momir Bulatović: Milošević je učinio sve što je mogao da izbegne rat sa NATO, nismo bili blesavi

HAG

Slobodan Milošević – foto: AP

Ponuda Slobodana Miloševića Medlin Olbrajt da SR Jugoslavija postane članica NATO-a bila je očajnička ponuda jedne male, sirote zemlje, koja je bila izložena velikoj vojnoj pretnji, rekao je danas Momir Bulatović, predsednik Savezne Vlade SRJ u vreme NATO agresije 1999. godine.

Bulatović je za Tanjug kazao da je ta ponuda došla na kraju, kao i da je tadašnje rukovodstvo SRJ pre toga ponudilo rudnike na koncesiju, na šta su dobili odgovor da je to interesantno, ali da neće.

– Druga ponuda je bila baza, rekli smo im treba vam baza, daćemo vam mi bazu sa simboličnom naknadom, i dobili smo odgovor ne hvala. Nije im trebala saglasnost jedne države, jer bi kasnije morali da pitaju i Avganistan i Siriju i Libiju i bilo koga – ispričao je Bulatović.

Kako kaže, konačno, u krajnjem očaju, rekli smo da je bolje da SRJ bude članica NATO-a da bi se izbeglo bombardovanje.

– Oni su se nasmejali, rekli da je to interesantno, ali da ne može ni to – kaže Bulatović.

Kako navodi, NATO je tada hteo da gospodari svetom, a SRJ im je poslužila i kao laboratorijski primerak.

– Mi smo bili divan laboratorijski primerak, oni su govorili da će da nas unište za 72 sata, ali vidite nismo mi tu ništa krivi, nismo bili ni blesavi, ni suludi, ko bi lud zaratio svoju zemlju i svoj narod sa tako velikom silom, ali je njima trebao jedan mali, prljavi rat, kao što uvek treba kroz istoriju – navodi Bulatović.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Momir Bulatović: Milošević je učinio sve što je mogao da izbegne rat sa NATO, nismo bili blesavi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.