Najblagotvorniji dar prirode: UZ CIMET I MED DO BESMRTNOSTI

cimet

Foto: Skandalozno.rs /pixabay

Mešavina meda i cimeta vekovima je korišćena kao lek za sve. Nekada se verovalo da ova savršena kombinacija može vratiti vid slepima ili čak oživeti mrtve. Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijom darom prirode i ovaj eliksir vekovima koriste za lečenje takoreći svih bolesti i psihičkih stanja.

Čak i ako se potpuno zasebno upotrebljavaju med i cimet imaju svojih lekovitih moći. Tako postoji verovanje da se čovek koji bar nekoliko puta mesečno uzima med, ne može ni razboleti.

Naučna istraživanja, koja su obavljana širom sveta, pokazuju da med i cimet u kombinaciji imaju fantastične lekovite moći kao što su regeneracija ćelija i tkiva, podizanje otpornosti organizma i slično.

[adsenseyu5]

Od davnina mešavina meda i cimeta nosi obeležje eliksira koji daje čoveku krepkost, mladost i plodnost, zdravlje i besmrtnost. Taj eliksir bio je duhovna hrana mudraca i svetaca.

Smatra se da cimet i med u kombinaciji mogu rešiti i problem debljine. Svakodnevna upotreba te dve namirnice podiže imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa. Dovoljno je ujutru u čašu vode razmuti pola kašičice meda i sasvim malo cimeta i to popiti. Upućeni tvrde da se na ovaj način postiže savršena vitalnost.

Postoje razni načini na koji se ova kombinacija priprema u zavisnosti od toga o kojim je zdravstvenim problemima reč.

Bolesti srca: Napravite smesu od meda i cimeta i namažite je na hleb. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol u arterijama i sprečava srčani udar. Redovna upotreba te kombinacije smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. Kod starijih osoba, arterije i vene gube elastičnost pa može doći do začepljenja. Kombinacija meda i cimeta će revitalizovati krvne sudove.

[adsenseyu1]

Pomaže kod raka želuca: Med i cimet mogu pomoći u lečenju raka želuca. Pacijenti koji pate od te bolesti treba da pojedu kašiku meda pomešanu s kašikom cimeta u prahu i to svakodnevno tri meseca.

Ruski iscelitelji postavljaju dijagnozu pomoću lokacija akni na vašem licu!

Artritis: Dodajte 2 kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu u šoljicu vruće vode. Ako ovaj napitak budete redovno pili, možete izlečiti hronični artritis. Jedno istraživanje je pokazalo da se bolesnici pomoću tog napitka mogu osloboditi bola čak mesec dana.

Infekcije bešike: Pomešajte dve kašike cimeta u prahu i kašiku meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u bešici.

Holesterol: Pomešajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u prahu sa pola litra vode. Ova smesa će smanjiti količinu masnoće u krvi. Dokazano je da pacijenti koji su taj napitak pili bar tri puta dnevno posle nekog vremena nisu imali problema sa visokim holesterolom.

Prehlade: Oni koji pate od prehlade treba da jednom dnevno tokom tri dana uzimaju jednu kašiku meda pomešanu sa 1/4 kašičice cimeta u prahu. Na ovaj način ćete se rešiti kašlja, kijavice i bolova u sinusima.

Probavne smetnje: Cimet u prahu pomešajte sa dve kašike meda i to pojedite pre jela. Na taj način će i najteže jelo biti lakše svareno.

[adsenseyu1]

Infekcije kože: Pomešajte med i cimet, smesu stavite na delove kože koje je zahvatila infekcija, držite na koži oko 30 minuta, pa potom isperite toplom vodom.

Leči anemiju: Čaj od cimeta pomaže i u lečenju anemije, a priprema se tako što u litar vode stavite sto grama cimeta, najbolje u štapićima, i kuvate na laganoj vatri dok se količina vode ne prepolovi. U to dodati još jedan litar vode i kilogram šećera. Zatim sve kuvati dalje dok se celokupna količina ne svede na 1 litar. Lek je tada gotov i može da se pije kao sok ili tri puta po jedna kašičica dnevno.

Umor: Pomešajte pola kašičice meda i pola kašičice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kada najčešće osećate umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku sedam dana.

Dugovečnost: Veruje se da svakodnevno uzimanje čaja s medom i cimetom može da produži život. Pomešajte 4 kašike meda, kašiku cimeta u prahu i tri šoljice vode, prokuvajte i pijte to kao čaj. Popijte četvrtinu šoljice 3-4 puta dnevno. Vaša koža će biti mekana i sveža, a odložiće i nastanak bora

[adsenseyu2]

(6uka.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Najblagotvorniji dar prirode: UZ CIMET I MED DO BESMRTNOSTI"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.