NAPETO: Još 450 pripadnika srpske Žandarmerije raspoređeno u Kopnenoj zoni bezbednosti!

Napeto

U pogranični pojas s Makedonijom, zbog oružanih incidenata u toj zemlji, upućene su dodatne policijske snage, saznaje Tanjug u vrhu MUP-a.

Nakon dešavanja u Kumanovu i u Preševu je napeto, a Žandarmerija se raspoređuje u Kopnenoj zoni bezbednosti.

To je učinjeno po naredbi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, navode u MUP-u. Stefanović se uputio u bazu Žandarmerije Ristovac na jugu Srbije.

RTS saznaje da je 450 pripadnika Žandarmerije raspoređeno u kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

Ministar Stefanović razgovarao je i sa makedonskom ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloski o trenutnoj situaciji u Makedoniji. Stefanović je Jankulosku obavestio da su upućene dodatne policijske snage na granicu sa Makedonijom, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu ministra.

On će, kako je rečeno, sa makedonskom koleginicom biti u kontaktu tokom celog dana i razgovarati o daljoj situaciji.

U jutrošnjoj akciji makedonske policije protiv naoružane grupe ljudi u Kumanovu, kako javljaju mediji, poginulo je tri policajca, a više njih povređeno.

Zbog situacije u Makedoniji, premijer Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 sati vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "NAPETO: Još 450 pripadnika srpske Žandarmerije raspoređeno u Kopnenoj zoni bezbednosti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.