Naučnici priznali: Već 8 godina, u određeno vreme svakog dana, primamo signale iz svemira!

Misterija

U proteklih osam godina naučnici se nalaze u čudu zbog serije različitih radio signala koji prema očitavanju instrumenata, dopiru iz svemira.

Nova studija pokazuje da takozvani „brzi radio prasak“ zapravo ima šablon, te da nije samo nepovezano krčanje.

– Postoji nešto veoma interesantno kod tih signala, ali još uvek nismo mogli da zaključimo šta je tačno u pitanju. Može biti neka vrsta visoko namagnetisane zvezde koja šalje signale, ili u krajnjem slučaju, vanzemaljska aktivnost – kaže jedan od autora studije Mikael Hipke, naučnik na Institutu Nojkirhen.

Iako deo o vanzemaljcima zvuči manje verovatno od prve verzije, naučnici su saglasni u tome da se ta mogućnost ne sme u potpunosti isključiti.

– Ovi radio talasi mogu biti obraćanje neke druge vrste u kosmosu za koju ne znamo. sa druge strane, to može biti i poptuno prirodan, astofizički fenomen – izjavio je dr Set Šostak, direktor Centra za istraživanje porekla kosmosa.

Naučnici su uočili obrazac u radio signalima koji dopiru do Zemlje, odnosno u visini njihove frekvencije.

– Sve frekvencije stižu u tačno određeno vreme svakog dana.

Signali koji stižu usled reakcije namagnetisane zvezde uopšte ne liče na ove, potpuno su nasumični – rekao je Hipke, i ostavio mogućnost teoretičarima zavere da stvaraju nove pretpostavke.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Naučnici priznali: Već 8 godina, u određeno vreme svakog dana, primamo signale iz svemira!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.