Neverovatno: Evo šta je, ustvari, čudovište iz Loh Nesa! – VIDEO

Misterija traje

Stručnjaci su sada otkrili nove dokaze koji bi potpuno mogli da sruše verovanje u mitsko biće iz vode.

Od repa, preko karakteristične grbe i glatke glave nalik na dinosaurusovu, ova životinja izgleda potpuno identično kao omiljeno škotsko čudovište.

Ipak, jedan stručnjak tvrdi da je ova fotografija dokaz da je Nesi verovatno mnogo manje i mnogo poznatije stzvorenje od onog za kakvo se smatralo.

U bliskoj inspekciji otkriveno je da su tri grbe u stvari glava, leđa i rep vidre.

Fotografiju je snimio dr Džonatan Vilis iz Šetlanda, a na njoj se nalazi ženka vidre poznata u kraju kao Dretsi.

Njena glava, leđa i rep prikazani kao tri grbe iz daleka mogu da deluju da je u pitanju mnogo veće stvorenje.

Dr Vilis objašnjava da je fotografija nastala ove nedelje dokaz da je zver koja vreba iz dubina Loh Nesa verovatno pre najobičnija vidra duga svega 1,2 mestra nego neko vodeno čudovište.

Pa ipak, stručnjaci koji godinama izučavaju ovaj fenomen kažu da je moguće da je došlo do zamene indetiteta, ali i dalje insistiraju na tome da je Loh Nes dom neregistrovanog storenja.

[adsenseyu1]

Dr Vilis, inače vlasnik izletničkih brodova napravio je fotografiju dok je jedrio u blitini ostrva Bresej.

– Znamo da u Loh Nesu ima vidri. Možete da razumete zbog čega neki ljudi veruju u čudovište iz Loh Nesakada vidite ove tri udaljene grbe u vodi – rekao je Vilis.

On je dodao da je gledajući kroz dvogled lako zameniti vidru sa dve grbe i nešto što izgleda kao dugačak vrat za čudovište.

– Video sam mnogo vidri. Radim ovo već 24 godine i u većini nedelja tokom godine vidimo vidre, a čudovište nikada nismo videli – rekao je Vilis.

Istraživač Nesija Malkolm Robinson, čija će knjiga na ovu temu biti objavljena na leto, priznaje da su neke fotografije proteklih godina na kojima je navodno bilo čudovište u stvari bile vidre ili foke.

– Ali ja i dalje snažno verujem da Loh Nes naseljava i nekoliko velikih stvorenja. Moguće je da postoje nezabeleženja stvorenja koja nauka ne razume – rekao je on.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Neverovatno: Evo šta je, ustvari, čudovište iz Loh Nesa! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.