Niki Hejli preti: Spremni smo kao zapeta puška da ponovo napadnemo!

Intervju

Niki Hejli – foto: Tanjug

Sjedinjene Američke Države su spremne da ponovo udare na Siriju ako to bude potrebno, izjavila je Niki Hejli, stalna predstavnica te zemlje u Ujedinjenim nacijama.

„Spremni smo da nastavimo sa pritiskom ako sirijski režim bude toliko glup da ponovo testira našu odlučnost“, rekla je Hejlijeva na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

„Jutros sam razgovarala sa predsednikom Trampom i on je rekao da će sirijski režim, ako reši da ponovo koristi otrovni gas, biti na nišanu američkog oružja koje je zapeto i čeka. Kada naš predsednik nacrta crvenu liniju, on je spreman i na realizaciju ako se ta crvena linija pređe“, dodala je Hejlijeva.

SAD, BritanijaFrancuska su jutros izvele raketne udare po objektima sirijske vlade koji se, prema njihovom mišljenju, koriste za proizvodnju hemijskog oružja. Na Siriju je ispaljeno više od 100 raketa, a većinu je oborila sirijska PVO. Ruske snage nisu dejstvovale, ali su ispratile sve projektile.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je udare aktom agresije protiv nezavisne države, pri čemu ni ruski vojni eksperti ni meštani nisu potvrdili da je korišćeno hemijsko oružje koje je bilo razlog za napad.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

1 komentar na "Niki Hejli preti: Spremni smo kao zapeta puška da ponovo napadnemo!"

  1. Naravno Amerika moze da napadne kad god hoce i koliko hoce ,rusi ima da cute da i sami ne budu napadnuiti da posle svakog napada daju analize i izgovore toboze nisu nas ugrozili rakete su “samo” preletale preko nas nisu nas pogodile i tako ce biti sve dok jednom ih zapadna koalicija ne pomete bez pardona a onda ce rusi da se opet pravdaju “znate ovo ono “mora da se zna ko je gazda bio i ostao

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.