Noam Čomski: Rusi se nisu mešali u američke izbore, ali postoje DOKAZI ko jeste! – VIDEO

Intervju

Noam Čomski – foto: Youtube Printscreen

Iako se više od godinu i po dana širom Amerike traga za bilo kakvim naznakama „ruskog mešanja u unutrašnja pitanja SAD“, konkretnih rezultata još uvek nema, ali su se pojavili realni dokazi da su se druge zemlje mešale.

Poznati američki filozof i publicista, profesor lingvistike Masačusetskog tehnološkog instituta Noam Čomski (89) optužio je američke medije da previše pažnje posvećuju “Rusijagejtu“, odnosno ruskom mešanju u američke izbore, iako niko i ne obraća pažnju da to čini upravo Izrael.

„Ako vas već interesuje strano mešanje u naše izbore, čak i da su Rusi u tome i učestvovali, to ne može da se meri ni na koji način, sa mešanjem koje Izrael čini, i to poprilično javno“, rekao je.

Kao primer Čomski navodi ne samo uticaj izraelskih lobista na američke vlasti, budući da su upravo njihovi lobisti jači od bilo kojih drugih, već i na pritisak koji vrše direktno izraelske vlasti.

„Kada je izraelski premijer Benjamin Netanijahu 2015. godine doleteo u Vašington, on ne samo da je mimoišao tadašnjeg predsednika Baraka Obamu, već je i bez njegove dozvole govorio pred Kongresom o tome kako nuklearni sporazum sa Iranom nije dobar. To znači da je lider jedne države javno agitovao svoje ciljeve“, istakao je Čomski.

Američki filozof upitao je i da li je ruski lider Vladimir Putin ikada dolazio da se obrati Kongresu pokušavajući da preokrene politički kurs Amerike.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Independent)

Budite prvi sa komentarom na članku "Noam Čomski: Rusi se nisu mešali u američke izbore, ali postoje DOKAZI ko jeste! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.