Nova Mis Amerike RAZBESNELA celu zemlju: Zdravstvena nega je PRIVILEGIJA, a ne pravo svakog građanina! – VIDEO

Šokirala Izjavom

foto: Tanjug/AP

Nova Mis Amerike podelila je američku javnost izjavom kako je zdravstvena nega privilegija, a ne pravo svakog građanina.

Kara Mekuloug inače je naučnica u Državnoj nuklearnoj regulatornoj komisiji, a izjava koju je dala tokom subotnjeg takmičenja u Las Vegasu ne prestaje da intrigira korisnike društvenih mreža. Ono što mnogi smatraju spornim je Karin stav da nezaposleni građani nemaju pravo na zdravstvenu zaštitu, a pojasnila ga je sledećim:

– Kao zaposlena u državnoj firmi, imam zdravstvenu zaštitu. Da biste imali zdravstvenu zaštitu, morate imati posao, i zato se zalažem za razvoj takvog sistema kako bi se otvarala nova radna mesta i time omogućila zdravstvena zaštita za sve Amerikance.

[adsenseyu5]

Kontroverzna izjava novopečene misice došla je u jeku vrlo podeljenih internetskih rasprava o Trampovom ukidanju Obamakera, zdravstvene reforme bivšeg američkog predsednika koja je podrazumevala da veći broj stanovnika Amerike ima zdravstveno osiguranje, a konzervativcima zadavala glavobolje zbog troškova i administrativne složenosti.

Neki od komentatora na Tviteru nisu skrivali svoje razočaranje lepom Karom.

– Kara je bila moj favorit… ali više ne nakon tog odgovora. Svako ima pravo na zdravstvenu zaštitu – napisao je korisnik Tvitera.

[adsenseyu1]

– Pa, pretpostavljam da siromašni ljudi ne zaslužuju zdravstvenu zaštitu jer je nova mis SAD-a rekla da je to privilegija – napisala je ljuta tviterašica.

Lepotica je pronašla i svoje istomišljenike.

– Mis Amerike lepa je iznutra i spolja. Zdravstvena zaštita nije pravo. Ona košta i neko za nju mora da plati. Svako bi trebalo da plati svoju – zaključio je, prenosi Jutarnji list.

(Skandalozno.rs, Izvor: Jutarnji list)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nova Mis Amerike RAZBESNELA celu zemlju: Zdravstvena nega je PRIVILEGIJA, a ne pravo svakog građanina! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.