Oblaci u BERMUDSKOM TROUGLU se ponašaju kao vazdušne bombe koje izazivaju smrtonosne eksplozije?!

Misterija

foto-ilustracija: pixabay.com

Misterija Bermudskog trougla, u kom je nestalo na stotine aviona i brodova pod nerazjašnjenim okolnostima, izgleda je konačno rešena. Tako barem kažu naučnici.

Naime, tim američkih stručnjaka sa Univerziteta Kolorado analizirao je satelistske snimke vremena iz područja trougla i primetio neobične oblake.

Teoretičari smatraju da se ovi oblaci ponašaju kao vazdušne bombe koje izazivaju smrtonosne eksplozije.

Vetrovi u trouglu duvaju toliko jako da dostižu brzinu od 170 milja na sat, i mogu da dignu u vazduh sve, uključujući brodove i avione, a vodeni talasi dostižu visinu od 45 metara.

Nijedan brod ne može da preživi takvu oluju, kao što nijedan avion ne može da se izbori sa takvim vetrom.

[adsenseyu5]

Oblaci uglavnom nemaju oštre uglove. Međutim, sudeći po satelitskim snimcima iz ovog područja, Bermudski trougao je izuzetak. Sada naučnici iz celog sveta pokušavaju da utvrde šta dovodi do ove anomalije.

Bermudski trougao, poznat i kao Đavolji trougao, je oblast u Atlantskom okeanu u kojoj je nestala nekolicina letelica i plovila.

Neki ljudi smatraju da uzrok ovih nestanaka nije mogla biti prosta ljudska greška ili slučaj, nego dela viših sila, vanzemaljaca, što je Bermudski trougao svrstalo u česte teme naučne i druge fantastike.

Poslednja tragedija desila se 2015. godine kada je brod “El Faro” nestao u ovoj regiji.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/Bright Side)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Oblaci u BERMUDSKOM TROUGLU se ponašaju kao vazdušne bombe koje izazivaju smrtonosne eksplozije?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.