Odgovor francuskoj ministarki: Srbija nema vremena da čeka voz za Evropsku uniju

Konferencija za štampu

Natali Loazo i Aleksandar Vučić – foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Srbija i čitav region jesu deo Evrope, Srbija želi mir i saradnju sa susedima, želi da deli i bude deo evropskih vrednosti i radimo na tome da sprovedemo sve evropske standarde, prevashodno u interesu svojih građana, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Reagujući na izjavu francuske ministarke zadužena za EU Natali Loazo da sadašnje stanje EU ne omogućava nova pridruživanja, Mihajlović u saopštenju za medije kaže da je uverena da Srbija i čitav naš region imaju vrednosti kojima mogu da doprinesu Evropskoj uniji, jednako kako “svima nama nedostaje primena standarda kako bismo naše zemlje učinili još efikasnijim za njihove građane“.

“Zato ukidanje i zanemarivanje evropske perspektive Srbiji i ostalim zemljama jugoistočne Evrope predstavlja vrlo nepromišljenu i kratkovidu odluku, a svako izolovanje Balkana od Evropske unije gura čitav naš region u nove neizvesnosti”, zaključila je Mihajlovićeva.

Upozorila je, međutim, da kao što neće da odustane od EU, Srbija mora da nastavi da živi i razvija se i poručila:

“Građani Srbije moraju da žive. Mi nemamo taj luksuz da vreme provodimo u čekaonici čekajući voz za Evropsku uniju koji se u dogledno vreme, ipak, neće pojaviti”.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Odgovor francuskoj ministarki: Srbija nema vremena da čeka voz za Evropsku uniju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.