Oliver Stoun: Putin je sila stabilizacije

Intervju

Oliver Stoun – foto: Reuters

Predsednik Rusije je „sila stabilizacije“ na Bliskom istoku, izjavio je američki reditelj i scenarista Oliver Stoun.

Stoun je bio gost programa međunarodnog investicionog foruma „Future Investment Initiative“, koji se održava u Saudijskoj Arabiji. Američki reditelj snimio je ranije dokumentarni film o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

„Divim se onome što on (Putin) radi, njegovoj stabilnoj politici. On je na vlasti 19 godina, on je sila, sila stabilizacije na Bliskom istoku i u Siriji“, objasnio je Stoun.

On je takođe napomenuo da ruski lider poštuje suverenitet država.

Sjedinjene Američke Države prekovremeno rade na destabilizaciji Bliskog istoka i drugih regiona. Čini se da Sjedinjene Američke Države svuda šire probleme, prave od militarizacije veliki problem, vode ratove… Ta vrsta ludila vodi svet u haos“, dodao je reditelj.

Stoun je takođe ispričao kakvo je njegovo mišljenje o Putinu.

„On je stidljiv i skroman čovek. Razgovarali smo dve godine, vodili intervju u četiri faze, proveli zajedno 20-30 sati“, rekao je Stoun i dodao da je Putin „mudar, da razmišlja o onome što govori, igra šah, balansira svaki argument, vidi dobre i loše strane“.

„Sviđa mi se način na koji se prilagođava situacijama, uvek pronalazi izlaz… Umesto da zauzima čvrst stav, on se ponaša diplomatski i uzima u obzir interese drugog čoveka“, zaključio je Stoun.

(Skandalozno.rs, Izvor: Sputnjik Srbija)

Budite prvi sa komentarom na članku "Oliver Stoun: Putin je sila stabilizacije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.