Opasnost po Zemlju: Zvezda 100 puta veća od našeg Sunca se sprema da eksplodira!

Pretnja Zemlji

Zvezda koja je 100 puta veća od “našeg” Sunca se sprema da eksplodira, a neki naučnici, skeptici i teoretičari zavere tvrde da će prilikom te eksplozije zbrisati sve što joj se nađe na putu, uključujući i život na planeti Zemlji.

Eta Carinae, kako se zove ova zvezda, koju još nazivaju i “Zvezda Smrti“, nalazi se u sazvežđu koje je 7.500 svetlsonih godina udaljeno od Zemlje, i na samoj ivici je da se pretvori u Supernovu i eksplodira.

Naučnici tvrde da je “fitilj” ove zvezde pri samom kraju i da je moguće da je već i eksplodirala, a da posledice toga putuju ka nama, a nevezano za to da li je eksplodirala sada ili će eksplodirati u budućnosti, kažu da postoje samo dva scenarija za dalje događaje.

Jedan je da se ova eksplozija neće osetiti na našoj planeti, zbog same udaljenosti ove zvezde.

Drugi, manje verovatan ali više poguban scenario je da će prilikom eksplozije ova zvezda proizvesti ogroman gama zrak koji će dospeti do Zemlje i uništiti sav život na njoj. Probiće ozonski omotač i odmah zatim će početi kisele kiše.

Ovaj drugi scenario je, kako kažu naučnici, jako malo verovatan, jer čak i da prilikom eksplozije ova zvezda i proizvede ogroman gama zrak, šanse da bude usmeren ka Zemlji i da dospe do nje su minimalne.

(Skandalozno.rs, Telegraf.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Opasnost po Zemlju: Zvezda 100 puta veća od našeg Sunca se sprema da eksplodira!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.