Oštra izjava Redžepa Erdogana: HARADINAJEVA karijera će se završiti, on je marioneta!

Predsednik Turske

Redžep Erdogan – foto: AP/Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će morati da preuzme odgovornost za upravljanje situacijom sa deportovanim Turcima, prenosi Koha ditore.

Kako navodi list, Erdogan ga je u svom govoru kritikovao zbog otpuštanja ministra unutrašnjih poslova i šefa obaveštajne agencije, i pozvao ljude na Kosovu da protestuju protiv njega. Erdogan, takođe, u govoru naziva Haradinaja marionetom, “čije konce povlače drugi”.

– Karijera premijera Kosova će se završiti – predviđa Erdogan, prenosi list.

Erdogan je juče potvrdio da su šestorica proteranih pripadnika pokreta Fatulaha Gulena, uhapšeni na Kosovu i Metohiji, u Turskoj, koja ih tereti za terorizam.

Na Kosovu je pre dva dana na misteriozan način uhapšeno šest turskih državljana, pod optužbom da pripadaju pokretu FETO, verskog vođe Fetulaha Gulena koji je optužen da je odgovoran za puč s ciljem svrgavanja Erdoganove vlade u leto 2016.

Zbog ovih hapšenja, premijer Ramuš Haradinaj smenio je juče ministra unutrašnjih poslova, Flaga Sefaja i šefa KIA, Driton Gašija.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Oštra izjava Redžepa Erdogana: HARADINAJEVA karijera će se završiti, on je marioneta!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.