OTKRIVAMO: Evo šta se krije iza sumnjivog plana o PODELI Kosmeta – VIDEO

Intervju

Darko Tanasković – foto: Printscreen Youtube

Bivši ambasador Srbije pri Organizaciji Ujedinjenih nacija za kulturu (Unesko) Darko Tanasković je izneo svoje mišljenje o Kosovu, prekrajanju granica na Balkanu, a osvrnuo se i na situaciju o migrantima.

Važno je uočiti jednu tendenciju da se raznim probnim balonima želi testirati ona granica do koje se može ići u eventualnom kompromisnom sporazumu pri čemu se najviše testira srpska strana odnosno šta bi Beograd po njihovom mišljenju mogao da prihvati, pa se onda pojavljuju ovakvi planovi kao što je ovaj od sedamnaest ili dvadeset tačaka”, kaže Darko Tanasković.

Profesor smatra da je veoma opasno to što se kroje nekakvi planovi daleko od očiju javnosti što bi mogla da bude osnova budućeg sporazuma, a kakav je će biti to je krajnje nejasno.

“Mislim da smo od toga realno daleko, ako bismo kojim slučajem bili blizu onda je to jako loše zato što se iz ovakve situacije ne može izvući ništa dobro. Zbog toga se pribojavam radikalizacije situacije na severu Kosova kako bi se ubrzali procesi koji su u ćorsokaku. Znači, manje razmišljamo o tim planovima, a mnogo više o neposrednim događajima koji bi mogao biti i povoljan za Srbiju i Srbe donekle jer u vezi sa Kosovom i Metohijom ne može ništa da bude pozitivno po nas jer je krajnje neizvesna situacija”, ističe profesor Tanasković.

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs/RTRS)

Budite prvi sa komentarom na članku "OTKRIVAMO: Evo šta se krije iza sumnjivog plana o PODELI Kosmeta – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.