Ova devojka je pre jednog veka bila poznata kao “KRALJICA BANDITA”

"Kraljica bandita"

foto: Wikipedia / public domain

Priča je poznata – devojka rođena u bogatoj porodici, kao tinejdžerka beži od kuće, dolazi u kontakt sa dilerima narkotika i makroima i biva nekoliko puta zatvorena iza rešetaka, sve do svoje tridesete godine.

Iako zvuči poput radnje nekog filma, ova priča je stara više od 100 godina, a žena, Perl Hart, osvojila je nacionalnu publiku, koja nije navikla da vidi ženu u ulozi kradljivca poštanske kočije, prenosi “Tajms“, u svom delu o “neopevanim ženama istorije“.

[adsenseyu5]

Rođena u Kanadi 1871. godine, Hart je bila u internatu, a nedugo zatim, odabrala je život kriminala. Zajedno sa svojim prvim suprugom otišla je u Čikago, gde je postala opsednuta predstavom “Divlji zapad Bufala Bila“, koja veliča pionirski život. Nedugo nakon toga, Hartova je pobegla sa pijanistom, a do svoje 28 godine, bila je Džoom Butom (što mu je verovatno bio pseudonim), koji je bio rudar, i sa kojim je bila u potrazi za zlatom.

Foto: Wikipedia / public domain
foto: Wikipedia / public domain

U maju 1899., Hartova se obukla kao muškarac i, zajedno sa Butom, opljačkala poštansku kočiju u Florensu, u Arizoni.

[adsenseyu1]

Hartova je oslobođena suđenjem, koje je bilo veoma propraćeno od strane javnosti, koja ju je nazvala “Kraljicom bandita“, ali je kasnije proglašena krivom za manipulaciju nad poštom SAD, i osuđena na 5 godina.

Puštena je nakon 18 meseci, kada je tvrdila da je trudna, ali se ispostavilo da verovatno nije bila u drugom stanju. But je dobio 30 godina, ali je uspeo da nestane nakon samo godinu dana.

Neki tvrde da je Hartova vodila miran život do svoje osamdesete godine.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net / Newser)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ova devojka je pre jednog veka bila poznata kao “KRALJICA BANDITA”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.