Ovi saveti vam mogu pomoći da se rešite mirisa luka u ustima

beli

Većina ljudi će danas na svojoj uskršnjoj trpezi imati upravo luk i uživati u njemu. Za čistunce koji ne podnose zadah koji luk ostavlja pronašli smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da se rešite mirisa luka u ustima.

1. Žvačite sveži peršun ili listove mente.

2. Jedite šargarepu, pečurke ili začinite obrok limunom. Ove tri namirnice dobro deluju na nestanak mirisa luka. Limun je također koristan ako želite da se rešite mirisa luka na rukama. U tom slučaju dobro istrljajte ruke limunovim sokom.

3. Ovo će možda zvučati smešno, ali delotvotrno je. U usta stavite kašičicu senfa i mućkajte ga 30-tak sekundi. Nakon toga ispljunite senf, uzmite još jednu malu kašičicu senfa i progutajte je.

4. Dobro operite zube, a pogotovo jezik. Iskoristite i konac za zube, a na kraju pranje završite vodicom za usta.

5. Pijte zeleni čaj. On je poznat po tome da neutralizuje spojeve u luku koji su zaslužni za intenzivan miris. Uopšteno, pijte mnogo tečnosti.

6. I za kraj, budite realni. Miris luka nije nešto strašno, bez obzira na to što često preterujemo i nazivamo ga „neprijatnim“. Luk je zdrava namirnica koju treba redovno konzumirati i malo mirisa nije nešto što bi trebalo da vas sprečava u tome.

(Index)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovi saveti vam mogu pomoći da se rešite mirisa luka u ustima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.