Patrijarh Irinej se oglasio nakon surovog ubistva Olivera Ivanovića

patrijarh

Patrijarh Irinej – foto: Beta

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej oglasio se nakon surovog ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Izjavu patrijarha prenosimo u celosti:

Oliver Ivanović je, kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika. Mnogi su bili prisiljeni da odu sa teritorije Stare Srbije.

Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima. Iako je mogao da napusti ovu svetu zemlju, nije to hteo da učini ni po koju cenu. Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života.”

“Pucanj u Olivera Ivanovića, pucanj je u Srbe i u Srbiju. Blagodarni smo pokojnom Oliveru što je bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i Srpsku crkvu.

Porodici, svim srodnicima, istinskim prijateljima pokojnog Olivera Ivanovića i našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, upućujemo iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima.

Molimo se Srbima Svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru”, rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve.


(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/TV Hram)

Budite prvi sa komentarom na članku "Patrijarh Irinej se oglasio nakon surovog ubistva Olivera Ivanovića"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.