Pol Roberts: Da bi vratila dugove Ukrajina će svu svoju plodnu zemlju morati da proda kompaniji “Monsanto”!

Intervju

Američki politikolog i ekonomista Pol Krejg Roberts ocenio je da će Ukrajina biti primorana da proda sve svoje zemlje zapadnoj kompaniji Monsanto da bi vraćala kredite MMF-u.

Roberts je istakao da će pod pritiskom MMF Ukrajina smanjiti penzije, ukinuti isplate žrtvama Černobiljske nuklearne havarije i smanjiti finansiranje obrazovanja i zdravstvene zaštite.

Kijev će morati da proda sve nacionalne aktive i poljoprivredno zemljište, čiji kupac će biti kompanija Monsanto, koja proizvodi genetski modifikovano seme.

Ukrajina će biti primorana da sredstva dobijena od prodaje iskoristi za otplatu kredita MMF-u.

Monsanto je direktno zainteresovan za zemlju u Ukrajini, budući da je uzgajanje GMO žitarica zabranjeno u većini zemalja EU, ali u Ukrajini nije.

Površina ukrajinskih oranica veća je od evropskih i ako Monsanto počne da na njima uzgaja GMO-kulture moći će da isporučuje u Rusiju i Evropu jeftinije namirnice i da potisne sa tržišta njihove proizvođače. Evropa će jednostavno pristati na jeftine proizvode Monsanto.

Ukrajinu čeka sudbina Grčke“ – naglasio je Roberts, koji je bio savetnik za ekonomiju u administraciji Ronalda Regana i koji je smatran za „oca reganomike“.

„Sva ukrajinska preduzeća, prirodni resursi, poljoprivredna zemljišta – sve to će pripasti Zapadu“ – istakao je američki analitičar.

“Zapad nikada ništa ne daje bespovratno.”

(fakti)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pol Roberts: Da bi vratila dugove Ukrajina će svu svoju plodnu zemlju morati da proda kompaniji “Monsanto”!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.