Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost: Rusija nam nije saveznik

Ilustracija

Vašington – foto: pixabay.com

Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan rekao je da ne smatra Rusiju američkim saveznikom, ali da zemlje mogu sarađivati u određenim situacijama, prenosi „En-Bi-Si“.

Političar je istakao da je operacija likvidacije „lidera“ DAEŠ-a Abu Bakra el Bagdadija jedan od primera saradnje Rusije i SAD. Bez obzira na to, Rusija i dalje predstavlja pretnju Sjedinjenim Državama, naglasio je savetnik predsednika SAD Donalda Trampa.

Kada se naši interesi poklapaju sa interesima Rusije, nema razloga da ne sarađujemo. Na primer, prošle noći su se interesi poklopili“, rekao je O’Brajan.

Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potvrdio da je El Bagdadi likvidiran. Prema njegovim rečima, tokom subotnje operacije terorista se razneo samoubilačkim pojasom, ali je ipak brzo i precizno identifikovan.

El Bagdadi, čije je pravo ime Ibrahim Avad Ibrahim el Badri, poznat je kao vođa terorista od 2014. godine, kada je iz džamije u zarobljenom Mosulu proglasio stvaranje „islamskog kalifata“ na Bliskom istoku.

Od tada su mediji više puta objavljivali informacije o njegovoj likvidaciji, ali one nisu potvrđene.

(Skandalozno.rs, Izvor: Sputnjik Srbija)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost: Rusija nam nije saveznik"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.