Portparol Bele kuće Šon Spajser: Predsednik SAD Donald Tramp očekuje da RUSIJA vrati poluostrvo KRIM Ukrajini!

Ilustracija

foto: Rojters/AP

Predsednik SAD Donald Tramp očekuje da Moskva vrati poluostrvo Krim Ukrajini, izjavio je portparol Bele kuće Šon Spajser.

Obraćajući se povodom ostavke savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina, Spajser je istakao da je Rusija “zaplenila” Krim pod Obaminom administracijom i da je ambasadorka u UN Niki Halej, koju je Tramp imenovao, “snažno osudila rusku okupaciju.”

“Predsednik Tramp je veoma jasno rekao da očekuje da će ruska vlada smiriti nasilje u Ukrajini i vratiti Krim”, rekao je Spajser.

[adsenseyu5]

“Istovremeno, on potpuno očekuje i želi dobre odnose sa Rusijom”, dodao je PR Bele kuće.

“Krim je deo Ukrajine. Naše sankcije u vezi sa Krimom će ostati na snazi sve dok Rusija ne vrati kontrolu nad poluostrvom Ukrajini”, rekao je Hejli na sednici Saveta bezbednosti UN 2. februara.

Ruski izaslanik Vitalij Čurkin je odgovorio, pozivajući se na američki ustav i ističući da su građani Krima velikom većinom glasali da se priključe Rusiji, nakon što je Amerika podržala državni udar u februaru 2014. godine zbacivši izabranu vladu u Kijevu.

(Skandalozno.rs, kurir.rs, Izvor: RT)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Portparol Bele kuće Šon Spajser: Predsednik SAD Donald Tramp očekuje da RUSIJA vrati poluostrvo KRIM Ukrajini!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.