Portparolka UN Eri Kaneko: Tači, Haradinaj i Pecoli zvanično nisu pozvani, ovde mogu biti samo privatno!

KiM

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači – foto: AP

Prištinska delegacija koju čine Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN.

To je izjavila portparolka UN Eri Kaneko i dodala da predstavnici privremenih vlasti u Prištini u Njujorku borave u privatnoj poseti.

“Oni zvanično nisu pozvani, razlozi su poznati, i u Njujorku mogu biti samo privatno”, rekla je Kaneko, demantujući na taj način informaciju prištinske televizije Klan Kosova, koja je javila da Tači učestvuje u radu Generalne skupštine.

Kako je prenela prištinska Bota sot, pozivajući se na Preševa jon, Kaneko je objasnila da u radu Generalne skupštine učestvuju predstavnici država članica UN po pozivu, a u raspravi na visokom niovu mogu govoriti samo predstavnici država članica i stalnih posmatrača.

Precizirala je da Priština nema ni status stalnog posmatrač u UN, već da su to samo Vatikan i Palestina.

To sada praktično objašnjava i zašto niko iz prištinske delegacije nije bio na večeri koju je za učesnike Generalne skupštine prvog dana zasedanja priredio američki predsednik Donald Tramp.

U Prištini je ranije najavljivano da će se Tači, tokom zasedanja Generalne skupštine, sastati sa Trampom, ali je neposredno pred njegov odlazk u Njujork iz kabineta kosovskog predsednika rečeno da je taj susret neizvestan jer nije potvrđen.

Inače, 73. redovno zasedanje Generalne skupštine UN okupilo je u sedištu te svetske organizacije delegacije iz 193 države članice, koje čine predsednici i premijeri tih država među kojima su i delegacije Albanije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Portparolka UN Eri Kaneko: Tači, Haradinaj i Pecoli zvanično nisu pozvani, ovde mogu biti samo privatno!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.