PRE Velikog praska je postojao još jedan UNIVERZUM?! – VIDEO

Spektakl na nebu

foto-ilustracija: pixabay.com

Teorijski fizičar Šon Kerol sa Kalifornijskog tehnološkog univerziteta otkrio je za Biznis insajder da niko sa sigurnošću ne može da zna šta je postojalo pre Velikog praska.

Kerol u svojoj najnovijoj knjizi “The Big Picture” navodi da nijedan naučnik ne može sa sigurnošću da tvrdi da pre Velikog praska nije postojalo ništa.

“Uprkos tome što moje kolege sa velikom dozom apsolutnog samopouzdanja tvrde da Veliki prasak predstavlja početak univerzuma i da pre toga nije postojalo ništa, moje mišljenje je da je ipak reč samo o jednoj vrsti predviđanja Ajnštajnove teorije relativnosti – teoriji o nastanku svemira, vremena i gravitacije koja se trenutno najviše uklapa sa podacima koje trenutno imamo”, rekao je Kerol.

[adsenseyu5]

“Teorija o velikom prasku zato je samo kraj našeg teorijskog razumevanja. Da imamo više znanja o prostoru i vremenu, moguće je da bismo tada rekli da je pre Velikog praska postojalo nešto drugo. Neka vrsta univerzuma koja je prethodila našem univerzumu”, dodao je.

Fizičar je istakao da prava istina zapravo jeste da naše naučno razumevanje ovih aspekata istorije univerzuma još nije dovoljno razvijeno za donošenje konačnih zaključaka.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PRE Velikog praska je postojao još jedan UNIVERZUM?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.