PREDVIĐANJE koje je ZABRINULO mnoge: “Sledeće godine će na 24 časa pasti CEO INTERNET!”

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Krajem decembra se gotovi svi naučnici i eksperti bave mogućim dešavanjima u narednoj godini. Ipak jedno od predviđanja se izdvojilo: “Sledeće godine će na 24 časa pasti ceo internet”.

Smelo predviđanje su stručnjaci iz kompanije za sigurnost “LogRhythm” izneli za sajt “Business Insider“.

Džejms Karder iz kompanije tvrdi da se neće raditi samo o tehničkim poteškoćama.

[adsenseyu5]

– U 2017. godini će doći do žestokog hakerskog napada, ako internet padne skroz, za sobom će povući finansijska tržišta – izjavio je Karder.

Stručnjak za sigurnost je objasnio da smo ove godine mogli da primetimo da se nešto “kuva”.

Napadi na velike medijske platforme

– Pre nekoliko meseci smo svedočili masivnom DDoS napadu na servere kompanije “Dyn”, koja pruža internet usluge korisnicima. Sistem su se opteretili sa brojnim upitima sa lažnih mejl adresa. DDoS napad je srušio internet platforme, među kojima su Tviter i Spotify, za samo nekoliko sati. Slični napadi su se desili američkom novinaru Brajanu Krebsu, stručnjaku za sajber sigurnost – ispričao je Karder.

[adsenseyu1]

– Ako je dokazano da se mogu srušiti masovne internet stranice i ugasiti veliki delovi interneta u SAD za samo nekoliko sati, onda globalni pad interneta u trajanju od 24 sata ne deluje baš zahtevno, zar ne? -zaključio je stručnjak.

Karder je za “Business Insider” predvideo da će se problem sa lažnim vestima samo pogoršavati, a da će hakeri početi da napadaju velike medijske platforme poput CNN-a ili Fox News-a.

Upadanje ljudima u telefone zbog ucene

– Snaga uticaja medija se počela sa “mainstream” medija prebacivati na druge kanale, a po mom mišljenju, glavne medijske kompanije jednostavno ne mogu da priušte da se to dogodi. Dalje, njihov odgovor na pretnju koju predstavlja širenje lažnih vesti biće pokušaj nametanja neke vrste medijske kontrole, s kojom će, vrlo verovatno, otići malo predaleko – ocenio je Karder.

[adsenseyu1]

Međutim, crna predviđanja za 2017. godinu ne ostaju na tome. Šef prodaje australijske kompanije “LogRhythma”, Sajmon Hov, prognozira da će sledeće godine hakeri sve više iznuđivati novac od korisnika pametnih telefona.

“Hakeri će napadati korisnike zloćudnim sofverom koji njihove lične podatke pretvara u taoce. Na primer, napadači će pretiti slanjem ili brisanjem fotografija korisnika ako im vlasnik telefona ne plati određenu sumu novca.

Recite mi iskreno, koliko biste platili za vraćanje fotografija”, upozorio je Hov.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegram.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PREDVIĐANJE koje je ZABRINULO mnoge: “Sledeće godine će na 24 časa pasti CEO INTERNET!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.