Premijer VUČIĆ doneo konačnu ODLUKU o redovnom služenju vojnog roka: Evo šta je izjavio

Odgovor premijera

foto: Tanjug

Srbija će nakon modernizacije vojske sigurno biti jača, ali to ne znači da će imati ekspanzionističke pretenzije prema bilo kome, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da se ne razmišlja o uvođenju obaveznog vojnog roka.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara o modernizaciji vojske i uvođenju vojnog roka, rekao da je za Srbiju ključna modernizacija resursa, ali da je politička odluka takva da nijednog trenutka ne učestvuje u bilo kakvim osvajačkim poduhvatima.

Premijer je da je dobro što Srbija ima profesionalnu vojsku, u koju treba da ulaže više, te da će takva vojska biti opremljena i spremna da zaštiti Srbiju u svakom trenutku.

[adsenseyu5]

– Razmišljamo o modernizaciji vojske. Imamo profesionalnu armiju, mislimo da ona može da da najbolje rezultate – naveo je Vučić i istakao da Srbija nema osvajačke namere. On je rekao da bi veliki deo Srbije želeo uvođenje vojnog roka, ali da to nije realno.

– Oni koji govore o tome treba da ponude i novac – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se vojska mora modernizovati, jer resursi ističu.

Podsetimo, prethodnih nedelja se nagađalo da bi moglo da dođe do uvođenja obaveznog vojnog roka za sve, čak su se pominjale i kazne ko se ne javi na vojnu evidenciju, ali, zasad, od toga neće biti ništa.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer VUČIĆ doneo konačnu ODLUKU o redovnom služenju vojnog roka: Evo šta je izjavio"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.