Profesor fizike Šon Karol šokirao svet: Život posle smrti je…

Život posle smrti

foto: pixabay.com

Šon Karol, kozmolog i profesor fizike s uglednog univerziteta u Kaliforniji tvrdi da je život posle smrti, ideja koju promovišu brojne svetske religije, fizički nemoguć.

“Mi potpuno razumemo zakone fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života”, rekao je Karol, dodavši kako sve ono što se događa u stvarnosti mora biti unutar okvira mogućeg.

[adsenseyu5]

Da bi život posle smrti postojao, svest bi morala da bude odvojena od našeg fizičkog tela, a to nije slučaj, tvrdi fizičar.

Svest je, na vrlo elementarnom nivou, niz atoma i elektrona koji stvaraju ono što nazivamo umom.

Zakoni fizike ne dozvoljavaju tim česticama da funkcionišu na taj način nakon ljudske smrti, smatra Karol.

“Ideja da neka vrsta svesti postoji pošto naša tela umru i raspadnu se na atome koji ih konstituišu ima jedan veliki, nepremostivi problem. Naime, mi potpuno razumemo zakone fizike koji određuju naš svakodnevni život i ne postoji nijedan način da ti zakoni dozvole “preživljavanje” informacija pohranjenih u našim mozgovima nakon smrti”, napisao je Karol za Scientific American.

[adsenseyu1]

“Ne postoji razlog da budemo agnostici oko ideja koje su dramatično nekompatibilne sa svime što znamo o modernoj nauci.

Jednom kad predvladamo našu nevoljnost da se suočimo sa stvarnošću po ovom pitanju, možemo se pozabaviti puno zanimljivijim pitanjima, poput onih o načinu na koji ljudska svest zaista funkcioniše”, zaključuje Karol.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Profesor fizike Šon Karol šokirao svet: Život posle smrti je…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.