Prvi put u javnosti: Ovo je poslednje SLOBINO pismo, 3 dana pred smrt, upućeno Sergeju LAVROVU!

HAG

foto: AP

Da je Hag uporno odbijao da adekvatno leči bivšeg predsednika, potvrđuje i Miloševićevo pismo od 8. marta 2006.

U pismu koje je uputio tadašnjem šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu Milošević ga obaveštava o „aktivnim, namernim postupcima uništavanja njegovog zdravlja“.

[adsenseyu5]

Tribunal, tvrdi Milošević, pokušava da ga otruje. Kao dokaz navodi da je analiza krvi od 12. januara 2006, čije je rezultate dobio 7. marta, pokazala prisustvo „izuzetno jakog leka koji se koristi u lečenju lepre i tuberkuloze“, koji on nije koristio, budući da u proteklih pet godina nije uzimao nikakve antibiotike.

foto: privatna arhiva

– Oni koji mi ubacuju lek za lepru sigurno ne mogu da me leče. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ućutkaju takođe. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom OUN i da što pre budem u mogućnosti da dobijem adekvatno lečenje u vašoj bolnici – napisao je Milošević samo tri dana pre nego što je preminuo.

[adsenseyu1]

foto: privatna arhiva

 

foto: privatna arhiva

Ćerka bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim poslednjim danima u haškoj ćeliji broj E 04.

U noći između 10. i 11. marta 2006. godine sve kamere u Sheveningenu su bile isključene, što je predstavljalo presedan.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Prvi put u javnosti: Ovo je poslednje SLOBINO pismo, 3 dana pred smrt, upućeno Sergeju LAVROVU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.