Prvoslav Davinić: Ukoliko Tramp izbori drugi mandat, siguran sam da će doći u Srbiju – VIDEO

Amerika

Donald Tramp – foto: Reuters/ Yuri Gripas

“Da li je Srbija na pogrešnoj strani istorije?” bila je tema sinoćne emisije “Ćirilica” voditelja Milomira Marića, prenose beogradski mediji.

Marićevi gosti dotakli su se teme Kosova i odnosa sa Amerikom, a naročito prilici da se Srbija dogovori sa Trampovom administracijom u Vašingtonu kako bi rešila pitanje južne pokrajine u svoju korist.

Bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić proveo je neko vreme u SAD i kao poznavalac prilika u Vašingtonu, kaže da Tramp ima pozitivan stav o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Tramp je kao biznismen prepoznao da ovde može nešto da se napravi u poslovnom smislu. On hoće da reši problem Kosova i tako lupi šamar Klintonovima, pokazujući kakav su oni haos na Balkanu napravili. Upravo to je šansa Srbije. Tramp hoće da to reši poslovno, svako da dobije nešto i da ne izgubi sve – kaže Davinić.

On je istakao da Tramp ima dva problema, borbu sa dubokom državom u samom Stejt departmentu. Na drugoj strani Pentagon hoće da završi posao i zatvori ovaj prostor za Rusiju.

Davinić kao problem Srbije vidi naš odnos sa Nemačkom i Francuskom koje imaju suprotan stav o rešenju Kosova, a važni su ekonomski partneri naše zemlje, pa je tako problem ići protiv Merkelove i Makrona.

– Rešenja Kosova neće biti dok Tramp ne izbori drugi mandat, za šta ima velike šanse. Ukoliko ponovo pobedi, siguran sam da će doći u Srbiju – rekao je Davinić.

Slobodan Reljić, profesor, novinar i bivši glavni i odgovorni urednik NIN-a, istakao je negativnu ulogu SAD na Balkanu.

– Amerikanci nisu trajno ovde i njihovo prisustvo je pogubno. Menja se situacija u svetu i uzdižu se druge sile poput Rusije i Kine. Situacija na Balkanu sada zavisi i od drugih sila – rekao je on.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Prvoslav Davinić: Ukoliko Tramp izbori drugi mandat, siguran sam da će doći u Srbiju – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.