Puđdemon optužuje Evropu: Sramota je da EU priznaje Gvaida za šefa Venecuele, a mene nije podržala

Intervju

Karles Puđdemon – foto: Tanjug/AP

Bivši katalonski lider Karles Puđdemon optužio je zemlje EU za dvostruke standarde pošto su priznale lidera opozicije Huana Gvaida kao privremenog predsednika Venecuele, a ignorisale njegov pokušaj da proglasi Kataloniju nezavisnom.

“Ja sam izabran od strane demokratski besprekornog parlamenta kao predsednik, a mene je otpustio čovek koji sada ima samo četiri člana u regionalnom parlamentu u Kataloniji”, rekao je Puđdemon u intervjuu za AP, misleći na bivšeg španskog premijera Marijana Rahoja.

Ovaj dvostruki standard je sramotan za Evropu“, dodao je on.

Suđenje, rekao je Puđdemon, “neće biti čin pravde već čin osvete.

“Mi (tu dvanaestoricu) podržavamo, pomažemo im, jer trpe strašnu nepravdu i u ponižavajućoj su situaciji, koriste ih da bi bili primer”, rekao je on u belgijskom gradu Vaterlou, južno od Brisela. Puđdemon je rekao da očekuje da će osuđujuća presuda dati zamah separatističkom pokretu, za koji predviđa da će dobiti podršku većine Katalonaca.

“Taj trenutak će doći i kada se to dogodi mi ćemo imati sav legitimitet da donesemo odluke o kojima smo već odlučili u parlamentu i ratifikovali ih plebiscitom”, rekao je on i dodao da je proglašenje katalonske nezavisnosti i dalje na snazi.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Puđdemon optužuje Evropu: Sramota je da EU priznaje Gvaida za šefa Venecuele, a mene nije podržala"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.