PUTIN optužuje: Amerikanci se služe TERORISTIMA u Siriji kako bi zbacili ASADA sa vlasti

Intervju

foto: Tanjug/AP

SAD žele da iskoriste borbeni potencijal terorističkih organizacija i ekstremista, posebno u Siriji, kako bi u ovom slučaju zbacili sirijskog predsednika Bašara el Asada i njegovu vladu, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin za francuski kanal TF1.

Putin je dodao da SAD ne shvataju da će kasnije biti nemoguće vratiti ih u normalne tokove da žive kao civilizovani ljudi.

[adsenseyu5]

SAD potcenjuju posledice uplitanja sa teroristima i njihovog korišćenja za postizanje nacionalnih političkih ciljeva, dodao je on, prenosi Tas s.

Putin je naveo da je sadašnja situacija u Alepu pod kontrolom terorističke organizacije Džabhat al Nusra koja je zabranjena u Rusiji i dodao “da rastužuje i čudi da naši partneri u Vašingtonu pokušavaju da ovu organizaciju izvuku izvan okvira terorističkih organizacija”.

Ruski lider je takođe dodao da je Zapad odgovoran za rat u Siriji, time što podstiče porast radikalnog islama, preneo je Rojters.

– Duboko sam uveren da su naši zapadni partneri, a posebno SAD, odgovorni za situaciju u regionu uopšte i naročito u Siriji -naveo je on.

Putin je ocenio da su francuske i američke optužbe da je Rusija počinila ratne zločine u Siriji samo retorika.

[adsenseyu1]

– To je politička retorika koja nema mnogo smisla i ne uzima u obzir realnost u Siriji – rekao je Putin.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "PUTIN optužuje: Amerikanci se služe TERORISTIMA u Siriji kako bi zbacili ASADA sa vlasti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.