Putin: Tramp bi isto što i ja, ali mu sile ne daju!

Intervju

Vladimir Putin – foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da želi da popravi odnose sa Vašingtonom, a smatra da isto želi i njegov američki kolega Donald Tramp.

Međutim, kako je rekao, postoje “sile” koje Trampu to ne dozvoljavaju.

“Slušajte, dajte da sednemo mirno, pričamo i ovo rešimo. Verujem da aktuelni predsednik (Tramp) želi to isto, ali postoje sile koje mu ne dozvoljavaju da to uradi”, rekao je Putin u intervjuu za NBC.

Naglasio je da Rusija nije obeležila SAD kao neprijatelja.

“Vi ste doneli odluku, na nivou parlamenta, na nivou Kongresa i stavili ste Rusiju na listu svojih neprijatelja. Zašto ste to uradili? Da li smo mi uveli sankcije SAD? SAD su uvele sankcije nama”, rekao je Putin u intervjuu.

Govoreći o predstojećim predsedničkim izborima u Rusiji, zakazanim za 18. mart, Putin je veoma kratko rekao da je sve na ruskim glasačima.

Predsednik Rusije takođe je naglasio da je spreman da sarađuje sa opozicijom.

Upitan da li je mogao da pomiluje opozicionog aktivistu Alekseja Navaljnog kako bi on učestvovao na predsedničkim izborima, Putin je rekao da bi voleo da sarađuje sa takvim ljudima i da je spreman na to.

“Želimo da Rusiju načinimo jačom, kompetitivnijom i efektnijom zemljom, koja se oslanja na svoju snagu. Imamo takve ljude. Svako može da bude pomilovan ukoliko to zaslužuje.

Tramp je ranije nazvao Putina “jakim liderom“, koji je uradio odličan posao u smislu onoga što predstavlja i koga predstavlja.

Američki predsednik je novinarima rekao da se Putin “apsolutno” nije mešao u predsedničke izbore 2016. godine.

Uzvraćajući komplimente, Putin je Trampa u intervjuu nazvao “biznismenom sa ogromnim iskustvom” i osobom koja brzo uči, uprkos tome što je nov u politici.

“Razume da bi trenutne i potencijalne partnere trebalo poštovati, ukoliko se stremi ka odnosu saradnje. Međusobne optužbe i vređanja ne vode nikud”, rekao je Putin, dodajući da Trampove tvitove ne čita, niti koristi Tviter.

On se, kako kaže, izražava na drugačije načine, a Trampa je nazvao “modernijim pojedincem”.

Komentarišući optužnicu specijalnog savetnika u istrazi o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore Roberta Malera, Putin je rekao da ga “nije briga” što je podignuta optužnica protiv 13 ruskih državljana i tri kompanije zbog mešanja u izbore.

“Pa šta ako su Rusi? Ima više 146 miliona Rusa. Pa šta? Briga me… Oni ne predstavljaju interes ruske države”, rekao je Putin.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Putin: Tramp bi isto što i ja, ali mu sile ne daju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.