Ramuš Haradinaj: Kosovo je međunarodno izolovano

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Fonet

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je Kosovo izolovano i da je to veći problem nego što je odbijanje SAD i Velike Britanije da mu izdaju vizu.

“Političari dobijaju vize, ne verujem da ih pogađa zabrana. Problem je u tome što je Kosovo izolovano”, kazao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini, upitan da komentariše odbijanje SAD i Britanije da mu izdaju vize za posete tim zemljama, prenosi RTS.

Nakon današnje sednice vlade, Haradinaj je je govorio i o aktivnostima vlade o inicijativi za ukidanje Zakona o specijalnom sudu i predstojećoj poseti crnogorskog premijera Kosovu.

Rekao je da je inicijativa o ukidanju Specijalnog suda prosleđena od Predsedništva skupštine, u redovnoj proceduri.

Za posetu premijera Crne Gore Duška Markovića 6. februara, naveo je da će njome “Kosovo biti počastvovano”, te da će označiti “novi početak” u odnosima Prištine i Podgorice.

“Crnogorski premijer će ukazati čast Kosovu ovom posetom. Pričaćemo o svim bilateralnim pitanjima, sa ciljem da produbimo odnose između dve zemlje”, najavio je Haradinaj.

Što se tiče razgraničenja sa Crnom Gorom, kazao je da je ta tema u parlamentu i da nema dovoljno prostora za razgovor među premijerima.

(Skandalozno.rs, Izvor: RTS)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramuš Haradinaj: Kosovo je međunarodno izolovano"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.