Ramuš Haradinaj: Marka Đurića su hapsili “bum-bum policajci”

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Fonet

Premijer takozvane republike Kosovo Ramuš Haradinaj dao je, prvi put u istoriji, intervju na srpskom jeziku.

On je za TV O2 i portal B92 rekao da je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić ušao na teritoriju Kosova nelegalno, te da nisu imali izbora osim da ga uhapse.

Pošto mu je predočen papir na kome se vidi da je Priština ipak Đuriću dala dozvolu za ulazak, Haradinaj je neubedljivo rekao da mu treba vremena za analizu. Haradinaj tvrdi da je od kosovskog Ministarstva spoljnih poslova dobio informaciju kako je Đuriću odbijen prvi zahtev za ulazak na Kosovo i da je on tražio od ministarstva da se Marku Đuriću dozvoli ulazak.

„Mi smo otvoreni za Srbe, političare i uvek smo bili otvoreni, jedino je Đuriću bio zabranjen ulazak. Da je sačekao dan, sve bi prošlo normalno“, objašnjava Haradinaj.

Kosovski premijer smatra da scene privođenja Marka Đurića koje su obišle svet nisu dobra stvar, ali da je ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova samo poštovalo zakon.

„Marko Đurić nije morao na onakav način da bude priveden. Mogao je na normalan način da se zaustavi. Problem je što redovna policija nije mogla to da uradi, već je to uradila antiprotestna policija“, kaže on.

Na pitanje novinara ko kontroliše tu policiju, Haradinaj je smeškajući se rekao da je to “njihova” policija.

„To je policija protiv protesta, protiv nasilja. To su policajci koji znaju samo taj posao. Stignu i onda: Bum-bum! To nije mogla redovna policija. Zato se desila ta brutalnost. Oni su takvi. Oni služe samo za to.“

Haradinaj je rekao da se izvinio mnogim srpskim kolegama i dodao da to što se desilo nije bilo upereno ni protiv jednog Srbina.

Kad je reč o Zajednici srpskih opština, Ramuš Haradinaj tvrdi da on nije protiv, ali da nema vremena da se bavi time.

„Nisam ja protiv, ali ne mogu ja da je formiram. Počinjem dan u sedam ujutro, završim kasno u noć. Ne mogu sve rešavati.“

Kompletan intervju Ramuša Haradinaja možete pogledati na ovom linku.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net, TV O2)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramuš Haradinaj: Marka Đurića su hapsili “bum-bum policajci”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.