Ramuš Haradinaj ne odustaje: Dok sam ja premijer, takse ostaju

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Tanjug/AP/ Visar Kryeziu

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, tvrdi da će takse povećane za sto odsto na proizvode iz Srbije i BiH ostati na snazi sve dok je on na toj poziciji.

– Nadam se da ste me dobro čuli. Vidite gde sam došao da vam to kažem – rekao je Haradinaj u Glođanu, mestu kraj Peći, gde je rođen.

Ponovio je da takse neće biti ukinute sve dok, kako je naveo, “Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost“.

S druge strane, smatra da uslove koje Beograd postavlja Prištini za nastavak dijaloga treba ukinuti.

– Ako povučemo i ukinemo takse, oni sutra mogu tražiti Trepču, uklanjanje vojske i još ponečeg – rekao je Haradinaj, prenela je RTK na albanskom jeziku.

Govoreći o stavu koaliciije o taksama, Haradinaj je rekao je odluka doneta zajednički.

– Takođe tražim podršku od političkih partnera, iako možemo imati različita mišljenja. Jedna stvar je istinita, kada smo donosili odluku o porezu, bili smo jednoglasni, svi su bili za. Nije dobro nikome da pokuša da suspenduje takse bez prethodnog dogovora – rekao je Haradinaj.

Haradinaj se protivi zahtevima SAD i Evropske unije da takse budu suspendovane na srpsku robu, što je postala prepreka za nastavak dijaloga.

Demokratska stranka Kosova, Kadrija Veseljija, predložila je ranije da takse budu suspendovane na 120 dane, ali Haradinaj na to nije pristao.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramuš Haradinaj ne odustaje: Dok sam ja premijer, takse ostaju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.