Ramuš Haradinaj: Pozivam SAD, Nemačku i Francusku da nam pomognu!

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Tanjug/AP/ Visar Kryeziu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovo je danas pozvao SAD da pomogne Kosovu da, kako kaže, u završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine dođe i do međusobnog priznavanja, s tim što je ovog puta spisak proširio i na Nemačku i Francusku.

Kako piše portal “Gazeta ekspres“, Haradinaj je na okruglom stolu u organizaciji pokreta FOL ponovio da je za završnu fazu dijaloga već tražio pomoć SAD.

“Ulazimo u završnu fazu dijaloga koja podrazumeva međusobno priznavanje. Tražio sam pomoć SAD”, rekao je Haradinaj.

Međutim, portal piše da je Haradinaj primetio da će to biti teško ostvarivo, ukoliko se u dijalog ne uključe “donosioci odluka”, kao što su Tramp, MerkelovaMakron.

„Nikada nisam bio u potpunosti uveren da ćemo kada sprovedemo sporazume — preći u završnu fazu, jer konačna faza zavisi od političke volje velikih. Predsednik Tramp bi trebalo da ima vremena da se pozabavi Kosovom u završnoj fazi, kao i kancelarka Merkel i predsednik Makron“, rekao je Haradinaj.

Ukoliko se velike svetske sile ne uključe direktno u medijaciju, Haradinaj kaže da ne očekuje da će u “završnoj fazi dijaloga doći do međusobnog priznavanja”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramuš Haradinaj: Pozivam SAD, Nemačku i Francusku da nam pomognu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.