Ramuš Haradinaj: Priznanje Kosova mora da se desi što pre, ali ako se Srbiji čeka, čekaćemo i mi!

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Tanjug/AP/ Visar Kryeziu

Formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom “desiće se prema ustavu i zakonima Kosova”, rekao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

– Čuli smo i visoke zvaničnike EU kada su rekli da formiranje ZSO mora da se desi u skladu sa kosovskim zakonima – rekao je Haradinaj u emisiji “Debata” na Radio-televiziji Kosova.

On smatra da u procesu normalizacije odnosa izmedu Prištine i Beograda ima još dosta toga da se uradi, ali da je napravljen veliki korak.

Kosovo je dosta uradilo za prava Srba, sada je vreme za konačno pomirenje, političko pomirenje, inače to što se desilo ne može se zaboraviti niti oprostiti –  rekao je Haradinaj.

Kaže da su formiranje ZSO i priznanje Kosova od strane Srbije dva odvojena pitanja.

– To su odvojena pitanja. Prvo se dešava na Kosovu i tiče se samo Kosova. Formiranje ZSO je pitanje koje treba da se reši u skladu sa ustavom i zakonima Kosova kako predviđa sporazum – rekao je Haradinaj.

On navodi da “pitanje priznanja država mora da bude obostrano, ono se tiče i Srbije i Kosova”.

– Priznanje između dve države zadnji je korak koji se mora desiti, i očekujemo da se to desi što pre, ali ako se Srbiji čeka, možemo da čekamo i mi – kaže on.

Srbija ne može u EU bez priznanja Kosova i zbog toga se mora naći “zajednicko rešenje”, zaključio je Haradinaj, prenela je RTK na srpskom jeziku.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramuš Haradinaj: Priznanje Kosova mora da se desi što pre, ali ako se Srbiji čeka, čekaćemo i mi!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.