Redžep ERDOGAN: Evropska unija primorava TURSKU da kleči 54 godine!

Predsednik Turske

foto: AP/Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Evropska unija primorala njegovu zemlji da “kleči” pred njom kako bi bila postala njena članica.

“Zar treba da nastavimo da prosimo i molimo da nas prime”, rekao je Erdogan na poslovnom skupu u Istanbulu.

On je rekao da Turska traži članstvo u EU “već 54 godine” dok su članice Unije postale zemlje koje su kasnije podnele zahteve za članstvo, javila je agencija AP.

Erdogan je kritikovao povećavanje broja poglavlja koja se neophodna tokom pregovora o pristupanju EU.

[adsenseyu5]

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu izjavio je ranije danas da Turska “neće moliti” Nemačku da ostane u vojnoj bazi Indžirlik gde se nalazi oko 270 vojnika.

Nemačka je pre dva dana osudila odluku Turske da nemačkim poslanicima zabrani da posete nemačke vojnike stacionirane u tursko-američkoj vazduhoplovnoj bazi Indžirlik.

Pročitajte još i ovo:

Predsednik Turske ERDOGAN sprema REFERENDUM o članstvu Turske u EU?!

Turske vlasti su tada navele da je zabrana “posledica odluke Berlina da odobri azil turskim vojnicima” optuženim za učestvovanje u prošlogodišnjem pokušaju puča u Turskoj.

Odnosi Turske i EU su znatno pogoršani poslednjih meseci jer je Nemačka zabranila tri skupa turske zajednice radi promocije referenduma o Erdoganovim ovlašćenjima, što je potom učinila i Holandija.

Budite prvi sa komentarom na članku "Redžep ERDOGAN: Evropska unija primorava TURSKU da kleči 54 godine!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.