Redžep Erdogan: Turska neće uvesti mere protiv Rusije na osnovu nekog navoda iz Britanije!

Intervju

Redžep Erdogan – foto: Tanjug

Turska neće preduzete mere protiv Rusije, kojoj Velika Britanija pripisuje trovanje bivšeg dvostrukog agenta na “osnovu nekog navoda”, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Ta izjava dolazi u trenutku kada su SAD i nekoliko zemalja Evropske unije, kao i NATO, čija je Turska članica, proterale ruske diplomate kao odgovor na trovanje dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji, koje je bez dokaza pripisano Rusiji.

“Ne planiramo slične akcije samo zato što su neke zemlje preuzele mere na osnovu nekog navoda”, rekao je Erdogan i dodao da “apsolutno ne dolazi u obzir da se Turska ponaša kao te zemlje“.

Turska je ostala relativno rezervisana posle izbijanja afere Skripalj. Ministarstvo inostranih poslova osudilo je trovanje bivšeg agenta i njegove ćerke Julije, ali Rusija nije pomenuta.

Turska je uspela da popravi odnose s Rusijom posle opasnog zatezanja zbog obaranja ruskog vojnog aviona iznad Sirije 24. novembra 2015.

Predsednici Rusije i Irana, Vladimir Putin i Hasan Rohani, trebalo bi početkom aprila da posete Tursku u okviru pregovora o Siriji.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Redžep Erdogan: Turska neće uvesti mere protiv Rusije na osnovu nekog navoda iz Britanije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.