Ruski diplomata Britancima: Ne dopada nam se vaša retorika

Ilustracija

London – foto: pixabay.com

Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko na sastanku sa zamenikom šefa britanske diplomatije Alanom Dankanom u Londonu izjavio je da se Rusiji ne dopada britanska retorika o odgovornosti Moskve za humanitarnu situaciju u Siriji.

„Uopšte nam se ne dopada izjava ministra inostranih poslova (Borisa Džonsona) u Parlamentu o prebacivanju odgovornosti za humanitarnu situaciju na Rusiju i druge zemlje“, rekao je Jakovenko novinarima.

Advertisement

Prema njegovim rečima, realizaciju Rezolucije o Siriji ometaju oni militanti koji nisu spremni da otvore humanitarne koridore.

Jakovenko je pozvao predstavnike Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije da iskoriste svoj uticaj na zaraćene strane u Siriji kako bi bio omogućen prekid vatre u zoni konflikta.

„Direktno sam rekao gospodinu Dankanu da britanska strana može da utiče da se poštuje režim prekida vatre“, rekao je ruski diplomata novinarima.

Britanska strana je uverila da će uraditi sve što zavisi od nje da uspostavi kontakt sa onima koji vode borbe, istakao je Jakovenko.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Ruski diplomata Britancima: Ne dopada nam se vaša retorika"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.