Saša Đorđević: Titulu ne osvajaju timovi koji imaju prvog strelca

Bogdan Bogdanović – foto: fiba.basketball

Bili smo možda i najveći favoriti na ovom Svetskom prvenstvu, otišli smo u veoma jakom sastavu, sve je delovalo idealno do četvrtfinala i kobne utakmice sa Argentinom.

Kada su se zavese spustile i Mundobasket završio, epilog je sledeći – Srbija je peta, Aleksandar Đorđević više nije selektor Orlova, a Bogdan Bogdanović je najefikasniji igrač na ovogodišnjem Mundobasketu.

Jedno je sigurno – očigledno nešto nije štimalo u našoj reprezentaciji. Deluje da je nešto puklo na relaciji selektor – igrači.

Bogdanović je zamerio Đorđeviću nakon završenog prvenstva upravo neke odluke iz meča sa Argentinom.

– Krivo mi je malo što nisam više igrao na kraju. Posebno u toj utakmici. Nešto sam osećao. Igrački je da reaguješ kada si izmenjen, a pre toga si pogrešio i hteo si da se ispraviš. Pomisliš: „Zašto sada izlazim, sad sam je imao“ – rekao je Bogdanović za Žurnal.

Možda nije imao nameru, ali kao da je sada bivši selektor Srbije indirektno odgovorio Bogdanu.

– Ovo možete da napišete: imali smo vatru u srcu, ali nismo imali mir u glavi. Jedno bez drugog ne ide. Da biste ostvarili rezultat morate ovde da budete mirni – rekao je Sale za Večernje novosti i dodao.

– Titule veoma retko osvajaju reprezentacija za koje igraju najbolji strelci turnira – govorio je Đorđević, ukazujući na to da himnu na kraju takmičenja slušaju timovi koji u svojim redovima imaju manje “ja” igrača. Ili ih uopšte nemaju.

Možda i grešimo, možda Đorđević nije želeo da ‘udari’ na Bogdana, ali čini nam se, da mu je ipak zasmetala izjava najkorisnijeg igrača Mundobasketa u Kini.

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Saša Đorđević: Titulu ne osvajaju timovi koji imaju prvog strelca"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.