Sebastijan KURC: Ne smemo da ćutimo dok se TURSKA širi kroz Balkan

Intervju

foto: Reuters

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc založio se za ubrzavanje pristupnog procesa EU zemalja Zapadnog Balkana.

On je izrazio zabrinutost zbog sve većeg uticaja muslimanskih zemalja u tom regionu, pre svega Turske, ali i Saudijske Arabije.

“U Sarajevu ili Prištini se, na primer, ženama plaća da potpuno zabrađene izlaze na ulicu, kako bi promenile sliku u gradu”, kazao je on.

Kurc je istakao da se to ne sme bez delovanja gledati.

[adsenseyu5]

S tim u vezi, šef austrijske diplomatije je rekao da bi trebalo ubrzati pristupni proces, kako bi se Turska i druge sile držale pod kontrolom.

“EU, iako je trenutno potresena događajima kao što su Bregzit, migrantska kriza ili terorizam, ne sme ispustiti iz vida Zapadni Balkan”, kaže Kurc.

Za 20 minuta život ova 4 horoskopska znaka će se okrenuti NAGLAVAČKE!

On je istakao da se radi o regionu sa mladim državama, u kojem je došlo ponovo do rasta tenzija između zemalja ili različitih naroda.

“Zbog toga moramo dalje igrati aktivnu ulogu u ovom po EU veoma važnom regionu. Moramo podržati reforme i borbu protiv radikalizacije, kao i ponuditi verodostojnu evropsku perspektivu”, naglasio je Kurc.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Sebastijan KURC: Ne smemo da ćutimo dok se TURSKA širi kroz Balkan"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.