Sergej Lavrov: Pregovori Putina i Trampa su bili izvanredni

Ministar Rusije

Sergej Lavrov – foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da su pregovori predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, u glavnom gradu Finske prošli „izvanredno“.

Advertisement

Izvanredno“, odgovorio je Lavrov na pitanje novinara.

Kada su novinari insistirali da kaže nešto više, Lavrov je dodao da su pregovori bili kao i pre nekoliko godina na Minskim pregovorima „više nego super“.

Razgovor tet-a-tet Putina i Trampa trajao je više od dva sata, nakon čega su lideri održali sastanak u proširenom sastavu u prisustvu ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Majkla Pompea.

Neviđena scena: Putin poklonio Trampu fudbalsku loptu, a ovaj je bacio osobi u prvom redu! – VIDEO

U ekskluzivnom intervjuu za rusku televiziju „Prvi kanal“ nakon rusko-američkog samita u Helsinkiju, ruski predsednik je naglasio da nije imao nikakva posebna očekivanja vezana za samit, „jer je ovo naš prvi sadržajni susret“.

Advertisement

„I on je, po mom mišljenju, prvobitno trebalo da bude zagrevanje, da bi se onda dalje tokom naših budućih kontakata govorilo konkretnije, ali desilo se drugo: razgovor je zaista bio veoma sadržajan, održan u prilično partnerskoj atmosferi, zaista, i bio je veoma dobronameran“, istakao je Putin.

Putin je svog američkog kolegu Donalda Trampa nazvao kvalifikovanim čovekom koji razume situaciju i ume da sluša i radi ono što od njega očekuju američki glasači.

„On je vrlo kvalifikovani čovek, on je u materijalu, sluša, prihvata argumente, po nekim pitanjima ostaje pri svom mišljenju“, istakao je ruski predsednik u ekskluzivnom intervjuu.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Sergej Lavrov: Pregovori Putina i Trampa su bili izvanredni"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.