Sergej Šojgu: “Osnovni i glavni cilj ovog rata je želja Zapada da se kontroliše Rusija i, na kraju, i ceo svet”

Rusija

Sergej Šojgu – foto: Rojters

Zapad vodi informacioni rat sa Rusijom, u svojim nastojanjima da njome upravlja, a zatim i da potčini i ceo svet, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Osnovni i glavni cilj ovog rata je želja da se kontroliše Rusija i, na kraju, i ceo svet“, rekao je Šojgu otvarajući konferenciju „Aktuelna pitanja informacionog suprotstavljanja“ u okviru Međunarodnog vojno-tehnički forum „Armija 2019“.

Agresivni informacioni uticaj“ Zapada na Rusiju, po njegovom mišljenju, vezan je sa činjenicom da je Rusije faktički povratila status drugog pola koji je izgubljen nakon raspada SSSR-a, a koji zadržava svet u globalnoj ravnoteži.

„Sa čime je povezana čitava ova agonija (da je tako nazovemo) Zapada? Sa rođenjem drugog pola svetskog poretka koji su, izgleda, sahranili, već su i spomenik napravili, vence pripremili… A onda je iznenada odlučeno da se rodi drugi pol. I on se rađa“, rekao je ministar.

Šojgu je ocenio da je za Rusiju ovo rođenje „nije u bolovima“. „Za nas je to stvaranje, kreativnost, energija. Mi ovaj posao radimo sa željom. Svet opet postaje multipolaran. I to se, naravno, nekom ne sviđa. Istovremeno, Zapad još uvek ne razume da današnji svet ne može tek tako da se zauzme i njime upravlja“, istakao je ministar odbrane.

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je zvanična informativna agencija Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2019“, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner foruma.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sergej Šojgu: “Osnovni i glavni cilj ovog rata je želja Zapada da se kontroliše Rusija i, na kraju, i ceo svet”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.