Stjepan Mesić: Vučić vodi retrogradnu politiku koja pokušava stvari da vrati natrag

Intervju

Stjepan Mesić – foto: Tanjug

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić nije isključio mogućnost da će se ponovo kandidovati za predsednika Hrvatske, a govoreći o odnosima u regionu, posebno je komentarisao politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, između ostalog, i u kontekstu Kosova, te ocenio da je „to retrogradna politika koja pokušava stvari da vrati natrag“.

„To je sada retrogradna politika koje pokušava stvari vratiti natrag… Ali, najvažnije je to što neko sada želi gubitnike iz Drugog svetskog rata proglasiti pobednicima. To niko u svetu nije uspeo, a, evo, neko kod nas uspeva“, rekao je Mesić u razgvoru za „Radio Sarajevo“.

Upitan da li će se naredne godine kandidovati za predsednika Hrvatske, Mesić, inače čovek koji je bio poslednji predsednik Predsedništva SFRJ, je naveo da na to ima zakonsko pravo.

Takve odluke se, kazao je, ne donose „preko kolena”, ali će svakako razmisliti da se, kako je rekao, kandiduje protiv Kolinde Grabar-Kitarović.

„Ja imam zakonsko pravo za kandidaturu. Jer je u prvom mom mandatu promenjen Ustav i ja sam za drugi mandat izabran po novom Ustavu. Odatle se ja imam pravo još jednom kandidovati. Dolaze mi neki ljudi, predlažu, no ne može se to preko kolena”, rekao je 84-ogodišnji Mesić.

Na pitanje kada bi mogao doneti odluku o kandidaturi, Mesić je kazao da to „još nije hitno”.

Predsednički izbori u Hrvatskoj biće održani naredne godine.

Komentarišući današnju kandidaturu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića za novi mandat u Predsedništvu BiH, kao i najavu njegovog „pakta” sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, Mesić je rekao da je „protiv svega što bi neko radio sa Dodikom”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stjepan Mesić: Vučić vodi retrogradnu politiku koja pokušava stvari da vrati natrag"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.