STVAR JE OZBILJNA: Vozovima u Francuskoj patroliraju agenti u civilu sa 007 ovlašćenjima!

Pojačana bezbednost

foto: pixabay

Naoružani agenti u civilu patroliraće u nekim putničkim vozovima u Francuskoj u okviru novih bezbednosnih mera u toj zemlji, najavio je danas direktor francuske železnice Gijom Pepi.

Agenti u civilu imaće ovlašćenje da upotrebe svoje oružje, rekao je Pepi, navodeći da će oni biti izabrani među 3.000 bezbednosnih agenata francuske železnice i obučeni za zadatak.

Bezbednosne mere obuhvataju i tim za profilisanje, koji će nadgledati oko 40.000 sigurnosnih kamera, dok će bezbednosni portali na pojedinim stanicama imati opremu za detekciju naoružanja i eksploziva, preneo je AP.

Francuska je u novembru prošle godine bila meta terorističkih napada, a avgustu 2015. godine u brzom vozu na relaciji Pariz-Amsterdam, u poslednjem trenutku sprečen je masakr zahvaljujući reakciji francuskih, britanskih i američkih putnika, koji su uspeli da savladaju naoružanog muškarca za kojeg se sumnjalo da je radikalni islamista.

(Kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "STVAR JE OZBILJNA: Vozovima u Francuskoj patroliraju agenti u civilu sa 007 ovlašćenjima!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.