Sulejman Ugljanin: Srbija nema u svoje tapije upisan Sandžak!

Poziv

Sulejman Ugljanin – foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Sulejman Ugljanin nastavlja sa oštrom retorikom. Nosilac liste grupe građana “Samoopredeljenje” za učešće na izborima za članove nacionalnih saveta Bošnjaka izjavio je da će pobeda te opcije na izborima obavezati Srbiju, Crnu Goru i međunarodnu zajednicu da pristupe rešavanju bošnjačkog nacionalnog pitanja i statusa Sandžaka.

On je na četvrtoj po redu tribini pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva” organizovanoj u Novoj Varoši u okviru izborne kampanje liste “Samoopredjeljenje” izjavio da je samoopredeljenje pojam iz međunarodnog prava koji “jedino pripada narodima“, navodi se u saopštenju te grupe građana.

– Ni država Srbija, niti država Crna Gora nemaju u svoje tapije upisan Sandžak. Ako se Bošnjaci 4. novembra izjasne za samoopredeljenje, sami rezultati izbora obavezuju Srbiju, Crnu Goru i međunarodnu zajednicu da pristupe rešavanju bošnjačkog nacionalnog pitanja i statusa Sandžaka – rekao je Ugljanin.

Na tribini je govorila i kandidatkinja sa liste iz Nove Varoši Behija Hadžić, koja je u svom obraćanju navela da je “sandžačka žena majka, sestra, ćerka, stub na kojem se oslanja društvo“.

– Sandžačka žena je svaka od vas koja neće dozvoliti da njena deca, braća i očevi budu sami u odbrani našeg prava na slobodu – rekla je Hadžić.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sulejman Ugljanin: Srbija nema u svoje tapije upisan Sandžak!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.