Svi koji su napadali nestalu studentkinju, sada mogu da plate žestoku kaznu, ako tako odluči njena porodica!

Tužba

Foto: Facebook/Jelena Lazarevic, Facebook

Ona bi mogla da pokrene privatnu tužbu zbog uvreda iznetih na njen račun ili da u parničnom postupku traži naknadu štete zbog pretpljenog psihičkog bola i straha

Svi oni koji su preko društvenih mreža uputili uvredu ili bilo kakvu ružnu reč na račun studentknjije Jelene Lazarević (26), koja se nakon tri dana tumaranja po beogradskim ulicama pojavila isto tako iznenada baš kao što je i nestala, mogli bi da završe na sudu!

[adsenseyu5]

Naime, u slučaju da se odluči na taj korak, apsolventkinja Ekonomskog fakulteta rodom iz Prijepolja mogla bi da pokrene privatnu tužbu zbog uvreda iznetih na njen račun ili da u parničnom postupku traži naknadu štete zbog pretpljenog psihičkog bola i straha.

Advokat Vladimir Marinkov kaže za Telegraf.rs da bi u prvom slučaju propisana kazna mogla da bude uslovna ili novčana i to u iznosu od 150.000 do 450.000 dinara.

–  Članom 170 Krivičnog zakonika, u stavu 2 naznačeno je da je reč o tzv. uvredi (izjavi koja ima cilj da omalovažava, odnosno potceni ili negira vrednost koju čini nečija čast) učinjenoj putem štampe, radija, televizije ili sličnih sredstava ili na javnom skupu. Druga opcija je pravo na naknadu štete, gde se iznos utvrđuje na osnovu veštačenja o nivou pretpljenog bola i pitanja koliko je on dugo trajao. Kazneni raspon je širok i može da ide od nekoliko hiljada dinara, kao neka vrsta moralne satisfakcije, pa do nekoliko desetina hiljada, možda čak i 100.000 dinara u slučaju ozbiljnijih trauma – objasnio je ovaj poznati beogradski advokat.

[adsenseyu1]

Kako je dodao, jedini problem je da se utvrdi identitet osoba koje su ostavljali uvredljive komentare, ali i to je izvodljivo uz pomoć provajdera i IP adrese.

– Komentari ne moraju da budu napisani na Fejsbuk stranici te devojke. U obzir dolaze sve stranice portala i drugih glasila javnog informisanja – zaključio je Marinkov.

Da podsetimo, nakon vesti da je Jelena Lazarević pronađena, na društvenim mrežama je ni kriva ni dužna ova apsolvenkinja izložena javnom linču.

Neverovatno OTKRIĆE naučnika: Svi mi živimo u džinovskoj SVEMIRSKOJ RUPI

Ljudi koji su je “do juče” tražili, i iz sata u sat pratili svaku novu vest o njoj, odjednom su počeli da komentarišu “da se odjavila zbog toga što želi da se promoviše”, “da je bila sa nekom barabom”, “da se sigurno drogirala”, do toga da “joj se u očima vidi da je blesava” i “da je treba počupati za kosu”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Svi koji su napadali nestalu studentkinju, sada mogu da plate žestoku kaznu, ako tako odluči njena porodica!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.