Teroristički napad 11. septembra 2001. godine nije izveden otetim avionima, tvrdi bivši agent CIA! – VIDEO

Kule bliznakinje

Novu teoriju o tome da teroristički napad 11. septembra 2001. godine nije izveden otetim avionima izneo je bivši američki pilot Džon Lir (65). Njegove reči imaju dodatnu težinu pošto je on bivši službenik CIA, za čije potrebe je leteo šiirom sveta!

Putničkim avionima nije bilo moguće izvesti teroristički napad na Kule bliznakinje u Njujorku 11. septembra 2001. godine, tvrdi bivši pilot Džon Lir (65).

On je naveo više činjenica kojima potvrđuje svoju tezu. Pilot, koji u karijeri ima više od 19.000 sati leta na više od 160 različitih aviona, kaže da je fizički nemoguće da avioni tipa Boing tom brzinom koju su udarili u Kule bliznakinje lete na toj visini.

– Zbog gustine vazduha na 300 metara od zemlje, avion ne može da leti brzinom od 870 kilometara na sat. Takođe, u slučaju udara u zgradu, neki delovi aviona bi se raspali prilikom sudara sa čeličnom konstrukcijom, kaže Lir i dodaje da bi neki delovi i pored sudara ostali gotovo celi.

– Motori aviona bi posle udara u konstrukciju, i pored udarca, ipak zadržali svoj osnovni oblik, navodi ovaj penzionisani pilot.

U moru komičnih teoretičara zavere, njegove reči ipak imaju donekle težinu pošto je on jedini pilot koji je ikad dobio sertifikat Federalne avio-administracije, a posebnu težinu ima i što je bivši službenik CIA, pošto je leteo širom sveta za tu obaveštajnu agenciju.

On je opovrgao i zvanične izveštaje prema kojima su avionima upravljali otmičari.

– Neiskusni piloti ne mogu da upravljaju takvim tipovima aviona. To je jednostavno nemoguće, tvrdi Lear.

Inače, njegove tvrdnje nisu jedine teorije o mogućoj zaveri američke vlade.

Podsetimo na samo jedan od video-snimaka objavljenih na Jutjubu koji pokazuje da je napad 11. septembra montiran.

(Bosnjak-ks.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Teroristički napad 11. septembra 2001. godine nije izveden otetim avionima, tvrdi bivši agent CIA! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.