TRAMP: Odnosi sa Rusijom su najgori u istoriji, ali NISAM ja KRIV!

Predsednički kandidat

foto: AP/Tanjug

Američki predsednik Donald Tramp priznao je da su odnosi SAD i Rusije na “opasnoj i najnižoj tački u istoriji”, ali se u svom stilu ogradio od odgovornosti.

Tramp je na Tviteru objavio da bi ljudi za takvo stanje trebalo da se “zahvale Kongresu, istim onima koji ne mogu da nam obezbede zdravstvenu zaštitu”.

Američke diplomate PROTERANI iz Rusije, kapija zaključana

Predsednik SAD Donald Tramp ocenio je stanje odnosa sa Rusijom kao “veoma opasno”. Za to je okrivio Kongres koji želi da se Rusiji uvedu strože ekonomske sankcije.

[adsenseyu5]

“Naši odnosi sa Rusijom su na najnižem nivou u istoriji i veoma opasni. Za to se možete zahvaliti Kongresu, istim onim ljudima koji ne mogu da nam obezbede zdravstvenu zaštitu”, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je juče potpisao zakon o uvođenju novih sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji ali je rekao da ima “ozbiljnih nedostataka”, uglavnom zbog toga što ograničava njegovu mogućnost da pregovara o sankcijama bez odobrenja parlamenta.

[adsenseyu1]

Moskva je na nove sankcije odgovorila smanjivanjem broja američkih diplomata u Rusiji, a premijer Dmitrij Medvedev ih je nazvao “objavom totalnog ekonomskog rata protiv Rusije”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta, AFP)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "TRAMP: Odnosi sa Rusijom su najgori u istoriji, ali NISAM ja KRIV!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.