Ugledni dobitnik Nobelove nagrade uzburkao javnost: Pronašli smo metalne loptice vanzemaljskog porekla!

Vanzemaljskog porekla?

Britanski naučnici su proučavali sićušni okrugli predmet od metala za koji smatraju da bi mogao da bude mikroorganizam koji su vanzemaljci namerno poslali kako bi stvorili život na Zemlji.

Iako ovaj predmet oblikom izgleda kao nekakva planeta, veličina mu je nije veća od debljine ljudske vlasi.

Univerzitet u Birmingemu objavio je da su minijaturnu metalnu loptu otkrili astrobiolog Milton Vejnrajt i njegov tim istraživača kada su ispitivali uzorke prašine i sitnih čestica koje je prikupio balon koji se popeo do Zemljine stratosfere.

– To je loptica širine prečnika ljudske dlake koja ima konačstu strukturu spolja, a iznutra izlazi neki ljigav biološki materijal. Jedna od teorija je da ju je na Zemlju poslala nepoznata civilizacija kako bi posadila život na našoj planeti – kaže Vejnrajt.

Ovu teoriju postavio je dobitnik Nobelove nagrade.

[adsenseyu1]

– Na ovu hipotezu koja kao da dolazi iz sfere naučne fantastike, a nazivaju je “direktnom panspermijom”, ne bi verovatno ozbiljnu pažnju obratio nijedan naučnik da je ozbiljno nije predstavio Frensis Krik, koji je Nobela dobio za rad na proučavanju DNK – objašnjava Vejnrajt.

Panspermija je teorija po kojoj se život prenosi po svemiru tako što “stopira” komete i meteore koji mu služe kao prevozno sredstvo. Tu ideju je ponudio Krik, molekularni biolog, koji je 1953. zajedno sa biohemičarem Leslijem Ordželom otkrio strukturu DNK.

“Hafington post” piše da su Krik i Ordžel o tome spekulisali 1973, a da je četiri decenije kasnije tim naučnika na čelu sa astronomom-astrobiologom Čandrom Vikramasingeom iz Bakingemskog centra za astrobiologiju objavio da su pronašli fosile koji imaju biološke osobine i koji su bili prikačeni za meteorit koji je pao u Šri Lanci.

Ovo otkriće je naravno odmah izazvalo reakciju skeptičnih naučnika. Astronom Fil Plejt je naveo da naučnici nisu učinili dovoljno da ga uvere da na meteoritu zaista postoje fosili.

(Blic)

[adsenseyu1]

1 komentar na "Ugledni dobitnik Nobelove nagrade uzburkao javnost: Pronašli smo metalne loptice vanzemaljskog porekla!"

  1. Sto su ”pametniji” i vise odlikovaniji toliko su tzv.naucnici sa svojim ”otkricima” smesniji i zalosniji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.